maandag 5 november 2007

Samenvatting Week 9

New England Patriots 24-20 Indianapolis Colts
De Colts tegen de Patriots, HET duel tussen de ongeslagen teams in de NFL.
De Colts, die hoewel ze thuis speelde, moesten ze het zonder Wide Reciever Marvin Harrison doen.

Het duel begon goed voor de Colts, met een 50-yard field goal attempt van oud-Patriot Vinatieri, maar werd gemist. De play's die daarna voor de Patriots waren zorgde opmerkelijk genoeg dat voor het eerst dit seizoen niet gescoord werd bij het eerste balbezit. Met nog 3 minuten op de klok in het 1e kwart kwam de eerste score op het bord, Vinatieri die zijn 2e poging voor een field goal deze keer wel raak schoot tussen de palen. In het 2e kwart kwam Brady op gang en door een dekkingsfout van de Colts kon Moss zijn 12e touchdown van het seizoen maken. Brady had ruim genoeg tijd om te kiezen welke van de recievers hij wou aangooien, die allebei vrij stonden in de endzone. Opmerkelijk was dat Brady daarna voor het eerst in lange tijd weer een interception kreeg. Met 28 seconden op de klok kwam er een fantastisch uitgespeelde play van de Colts, Joseph Addai die de bal ving en er vervolgens een touchdown mee maakte.

Ook het 4e kwart was een waar spectakel, 1 minuut na de start was er al een interception van Tom Brady's pass op Kyle Brady en met 9 minuten op de klok stonden de Colts 20-10 voor. Maar 2 touchdown's gooide hun glazen in. De echte klap kwam toen Manning de bal verloor waardoor de Patriots het eenvoudig de tijd kon wegspelen.

Deze zege zou wel eens heel belangrijk kunnen blijken te zijn. De kans dat beide ploegen elkaar in de conference-final weer zullen ontmoeten is niet ondenkbeeldig en dan geeft deze overwinning de Patriots vrijwel zeker een cruciaal thuisvoordeel.

Samenvatting New England Patriots-Indianapolis Colts

Geen opmerkingen: