maandag 24 december 2007

Samenvattingen Week 16

Pittsburgh Steelers 41 - 24 St. Louis Rams
De Pittsburgh Steelers wisten wat hun doel donderdagavond was. Met een overwinning zou de division championship een feit zijn. De Superbowl XL winnaar kreeg echter al in het 1e kwart een tegenslag: RB Willie Parker's seizoen eindigde na zijn eerste rush dus zullen de Pittsburgh Steelers hem missen de NFL toonaangevende rusher in de playoffs. Maar zij missen hem nog niet.

Nadat de 1e helft was geeindigd in 24-17 in het voordeel van de Steelers werd er pas in het 3e kwart afstand genomen door een touchdown van Najeh Davenport.
De finale slag kwam door een interception. Rams QB Bulger gooide een interception bij 4th-and-10 waardoor er een touchdown interception ontstond. Later kwam ophef nadat bleek dat Wide receiver Torry Holt op de cameras schreeuwd naar zijn coach Scott Linehan.

"It's not a big deal, not to me," zei Linehan. "It something said in the heat of the battle to his coach and it's over as far as I'm concerned."

Beelden: Pittsburgh Steelers - St. Louis Rams


Dallas Cowboys 20-13 Carolina Panthers
De Dallas Cowboys zijn samen met de Green Bay Packers de grote favoriet voor de Superbowl. Alleen leek dat er niet op gezien het spel van zaterdag.
De Dallas Cowboys moesten winnen om home field advantage te hebben bij de play offs, terwijl voor opponent Carolina Panthers het seizoen eigenlijk erop zit.

Hoewel Tony Romo een lichte blessure aan zijn duim had, leek het wel goed met hem te gaan toen de Dallas Cowboys de Panthers op een 14-0 achterstand zette. Daarna verloren de Cowboys Terrell Owens die een lichte enkel blessure opliep

Hoewel Dallas (13-2) dichter bij de home-field advantage kwam,achter een ijzeren verdediging en een verbeterde running game, kregen de Cowboys de klap te verwerken van het verlies van de blessure van een belangrijke offensieve speler.

Vorige week was het Romo, die zijn rechter duim kneusde en ineffectief was in een nederlaag tegen Philadelphia. Nu is het Owens, die het veld verliet in het 2e kwart nadat zijn linkerbeen onder z'n lichaam kwam.

"I think it's just a high ankle sprain," zei Dallas owner Jerry Jones . "According to the X-ray, that's all we see. We'll take another look at it tomorrow."

Romo gooide 257 yards en een touchdown, maar was niet zo effectief zonder zijn top reciever.

"Obviously he's an explosive player who's going to obviously be missed if he's not back," zei Romo. "I haven't heard anything. I don't know if he's coming back next week or what."

Beelden: Dallas Cowboys - Carolina Panthers

Geen opmerkingen: