maandag 7 januari 2008

NFL: AFC Wild Card Weekend Samenvatting

Tennessee Titans 6-17 San Diego Chargers
De, met geluk verkregen wild card, Tennessee Titans mochten voor hun play-off wedstrijd afreizen naar het westen om daar tegen de kampioen van de AFC West,de San Diego Chargers te strijden voor een plaats in de volgende ronde van de play-offs.

De wedstrijd begon van beide kanten moeizaam. Nadat de Titans op een 3-0 voorsprong waren gekomen in het eerste kwart, raakte ze aan het begin van het 2e kwart de bal kwijt door een fumble. De Chargers konden echter niet veel met die balbezit. Bij een diepe pass op Jackson werd de bal in de endzone ge-intercept. Toen de bal weer in San Diego's bezit was kregen ze, na een mooie catch van Jackson in een goede mogelijkheid voor een field goal op de 45 yard lijn. De bal draaide door naar de rechterkant, dus een gemiste field goal van Keading. Aan het eind van het tweede kwart lieten de Titans zien hoe het wel moest door een 44-yard field goal te scoren.

Na de rust liet Keading zien dat hij wel een field goal kon maken van de 20 yard lijn. Daarna zouden de Chargers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komen. Een play action waarna Jackson wederom vrij stond, zijn directe verdediger uitkapte en daardoor een touchdown scoorde. Toen er daarna druk op teams kwam te staan lieten de Titans duidelijk zien daar tegen niet tegen te kunnen. Een 29-yard field goal werd gemist en vlak daarna kwam er een 39-yard pass naar Chambers, die door 3 man gedekt werd. Enkele play's later kwam er een pass door het midden op LaDainian Tomlinson maar werd geen touchdown, bij 4th-and-goal lukte het LT wel.
Met nog 4 minuten op de klok intercepte de Chargers de bal en lieten de tijd eenvoudig weglopen.

Video Samenvatting Tennessee Titans - San Diego Chargers
Volgende wedstrijd San Diego Chargers: @ Indianapolis Colts, 13 januari 19:00(Nederlandse Tijd)

Jacksonville Jaguars 31-29 Pittsburgh Steelers
Dat de AFC South de sterkste division is, werd dit seizoen wel duidelijk. Indianapolis Colts als division kampioen en de Tennessee Titans en Jacksonville Jaguars in de play-offs als wild-card. De Pittsburgh Steelers zijn sinds de overwinning in Superbowl XL niet meer overtuigend geweest.

De Steelers kwamen als eerste op het scoreboard, maar met geluk, de bal werd bij de 1yard lijn gefumbled en recovered door de Jaguars, maar de officials vonden dat de bal gewoon in bezit van de Steelers was, nadat de Head-Coach van de Jaguars de beslissing challengede. Even laten zouden de Steelers vanuit die positie een touchdown scoren. De return van de bal zorgde bijna voor een touchdown maar bij de volgende play maakte ook de Jaguars een touchdown.
In het 2e kwart werd de bal ge-intercept door Mathis die daardoor een touchdown kon maken. Bij het volgende balbezit voor de Steelers kon Mathis de bal opnieuw intercepten en even later stond het 21-7 voor de Jaguars. Aan het eind van de eerste helft kwam er weer een slechte bal van Roethlisberger waardoor de Jaguars weer konden intercepten.

Maar na de rust kwamen de Steelers goed terug, een interception zorgde ervoor dat ze de mogelijkheid kregen voor een field goal en een 11 punten achterstand. Daarna kwamen de Jaguars weer met een touchdown waardoor de Steelers maar liefst 18 punten achter stonden. Maar toen kwam er een nieuwe wederopstanding. 1e play van het 4e kwart zorgde direct voor een touchdown voor de Steelers. 3 minuten later scoorde de Steelers opnieuw een touchdown waardoor de achterstand ineens maar 5 punten was.
Er werd besloten voor een 2-point conversion, die succesvol was, maar er was een overtreding gezien op een speler van de Steelers. Na een interception door een Steeler werd er weer een touchdown gescoord en weer gekozen voor een 2-point conversion, die wederom mislukte. Tussenstand 28-29.
Met nog 2 minuten op de klok kwam er een geweldige rush van de Jaguars QB waardoor er de mogelijkheid was tot een field goal en de eindstand op het bord kwam. 31-29.
De 2 pogingen voor een 2-point conversion hadden de Steelers eigenlijk de das omgedaan.

Video Samenvatting Jacksonville Jaguars - Pittsburgh Steelers
Volgende wedstrijd Jacksonville Jaguars: @ New England Patriots, 13 januari 02:00(Nederlandse Tijd)