vrijdag 12 oktober 2007

NFL: Bears voorbij Packers in slotfase

Na een zenuwslopende slotfase konden de Chicago Bears vanacht met een zege op zak Lambeau Field verlaten. De, nog ongeslagen, Green Bay Packers werden er met 27-20 verslagen. Het verschil zat hem hoofdzakelijk in de turnovers en penalties van de Packers.

Green Bay ging voortvarend van start en scoorde al in de eerste drive een touchdown. De Bears slaagden er in de eerste helft maar moeilijk in om tegengas te geven. Chicago had het in die periode hoofdzakelijk aan cornerback Charles Tillman te danken. Op momenten dat de Packers naar een ruime voorsprong hadden kunnen uitlopen, veroorzaakte hij twee keer een fumble die de Bears balbezit opleverde.

Mede door Tillman wisten de Bears de achterstand in de rust tot 17-7 te beperken, ondanks een groot overwicht van Green Bay. Na de rust kwamen de Bears steeds beter in de wedstrijd. De Packers werden slordiger en liepen voortdurend tegen straffen op. In totaal kregen de Packers twaalf penalties tegen, samen goed voor 93 yards. Het stelde Chicago keer op keer in staat om een first down te halen. Afgezien van een field-goal kon de thuisploeg geen score meer op het bord zetten. Nadat de Bears kort voor tijd de stand op 27-20 hadden gebracht, mochten de Packers nog één keer aan een aanval beginnen. Maar Brett Favre sloot de wedstrijd af met een interception, waardoor de Bears de laatste seconde zelf balbezit kregen. Het was voor Packers de eerste nederlaag van het seizoen.

De Indianapolis Colts en New England Patriots behielden wel hun ongeslagen status. Beide teams bleven weer eenvoudig overeind. De Colts schoven de Tampa Bay Buccaneers aan de kant met 33-14 en de Patriots waren met 34-17 de meerdere van de Cleveland Browns. De Dallas Cowboys spelen vandaag nog tegen de Buffalo Bills en kunnen dan de derde ploeg worden met vijf zeges op rij.

In het Meadowlands-stadium wonnen de New York Giants met 35-24 van stadsgenoot de Jets. In de eerste helft waren de New York Jets nog uitgelopen naar een 17-7 voorsprong, maar in de tweede helft legden de Giants hun tegenstander aan de ketting en werd er bijna geen terrein meer afgestaan. Jets-quarterback Chad Pennington bewees zijn ploeg opnieuw geen goed dienst door drie interceptions te gooien. Plaxico Burress was voor Eli Manning bij de Giants wel een betrouwbaar doelwit en mede dankzij zijn 124 receiving yards en touchdown scoorden de Giants na de rust nog 24 punten. Dat bleek meer dan genoeg voor een eenvoudige zege.