vrijdag 12 oktober 2007

NFL: Cowboys in slotseconde langs Bills

Rookie kicker Nick Folk heeft zijn naam maandagavond gevestigd in de NFL. De speler van de Dallas Cowboys zorgde met een field goal over 53 yards in de allerlaatste seconde van de wedstrijd voor de beslissing tegen de Buffalo Bills: 24-25. Door de overwinning zijn de Cowboys na vijf duels nog altijd ongeslagen.

Buffalo leek de tweede zege van het seizoen na drie kwarten in de zak te hebben. De Bills hadden via een field goal van Rian Lindell en touchdowns van George Wilson (interception), Chris Kelsay (interception) en Terrence McGee (kickoff return) een 24-13 voorsprong genomen. Dallas was niet verder gekomen dan een touchdown van Jason Witten en twee field goals van Nick Folk.

In het vierde kwart wist Dallas-quarterback Tony Romo zijn team aanvankelijk ook niet vooruit te stuwen. Op vijf minuten voor het eind van het duel maakte Folk er met
een fieldgoal 24-16 van. Pas in de laatste minuut kwamen de Cowboys echt op stoom. Romo, tot op dat moment 'goed' voor vijf intercepties en een fumble, vond Patrick Crayton voor de touchdown. Een tweepunts conversiepass naar Terrell Owens mislukte echter, waardoor de stand met 24 seconden te spelen 24-22 was.

De onside kick werd door Sam Hurd voor de Cowboys behouden. Romo bracht zijn team met twee goede passes tot op de eigen 53 yard lijn, met nog twee seconden te spelen. Nick Folk schoot hierna met een loepzuivere trap terwijl de tijd verstreek drie punten binnen voor de Cowboys-winst.

Geen opmerkingen: