woensdag 16 januari 2008

Wedstrijdverslag Giants-Cowboys

De New York Giants hebben net als de San Diego Chargers vriend en vijand verbaasd door de Conference championship te bereiken. De Dallas Cowboys werden met 17-21 in het Texas Stadium verslagen.

Tot zestien seconden voor tijd mochten de Cowboys nog hopen op een overwinning. Vanaf de 23-yard line van de Giants gooide Dallas' quarterback Tony Romo de bal op fourth down de endzone in. De bal werd echter ondergeschept door cornerback R.W. McQuarters waarmee hij de wedstrijd definitief in het slot gooide en de verrassing compleet was.

New York deed de gehele wedstrijd niet onder van het sterk geachte Dallas. Eli Manning, quarterback van de Giants, leidde zijn manschappen al meteen de eerste drive de endzone in met een 52-yard touchdown pass naar Amani Toomer.

De Cowboys herstelden zich in het tweede kwart. De eerste play van dat kwart was dan ook meteen al raak. Wie anders dan quarterback Tony Romo en de fitte wide receiver Terrell Owens brachten de stand op gelijke hoogte door een 5-yard touchdown pass. Een challenge van New York haalde niks uit. Even later was het running back Marion Barber die vanaf de Giants 1-yard line de bal endzone inliep waarmee de stand op 14-7 kwam. Met nog 53 seconden op de klok kreeg Manning de kans New York naar een score te leiden. Een goede drive van de Giants eindigde uiteindelijk in de endzone door middel van een 4-yard touchdown pass naar wederom Amani Toomer.

Dallas antwoordde in het derde kwart. Nick Folk schoot een field goal van 34 yards tussen de palen en herstelde daarmee de voorsprong van de Cowboys: 17-14. De Giants hadden tot dusverre moeite druk te zetten op Romo, maar dit zou veranderen in het vierde kwart.

Dat vierde kwart begon goed voor New York. De derde play leverde al zeven punten op. Running back Brandon Jacobs zette met een 1-yard touchdown run de 17-21 op het scorebord. Deze stand zou uiteindelijk de eindstand betekenen mede dankzij de interception van McQuarters. Dit was overigens de enige turn-over van de wedstrijd waarin Dallas elf keer bestraft werd voor een totaal van 84 yards, vaak op cruciale momenten.

De New York Giants zullen het in de NFC Conference championship nu moeten opnemen tegen de Green Bay Packers op Lambeau Field. De winnaar van deze wedstrijd zal 3 februari afreizen naar Arizona, de plaats van handeling van Super Bowl XLII.